Dorohoi News Logo

[VIDEO][FOTO] ISU Botoşani : Insruirea șefilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă

Instruire ISU Dorohoi

Pregatire în domeniul situaţiilor de urgenţă efectuată de I.S.U. Botoşani cu Şefii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din municipii, oraşe şi comune.  
                
La Casa de Cultură a municipiului Dorohoi, în ziua de 25.02.2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă N. Iorga al judeţului Botoşani a desfăşurat instructajul trimestrial de pregătire cu Şefii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă,  instructaj care a avut ca obiectiv apropierea activităţii preventive de cetăţean şi comunitate prin impunerea competentă şi profesionistă a unor standarde ridicate de cunoaştere şi aplicare a legii de către factorii responsabili şi cetăţeni, creşterea ponderii educaţiei preventive desfăşurate în rândul acestora, angrenarea în mai mare măsură a populaţiei, comunităţii şi factorilor responsabili la realizarea unui grad ridicat de autoprotecţie care, evident, duce la îmbunătăţirea nivelului de protecţie a vieţii şi proprietăţii.
       
 “Zilnic, în întreaga lume, activităţile social-economice sunt perturbate de efectele tragice ale unor fenomene naturale sau provocate de om. Pentru a se reduce efectele dezastrelor, toate instituţiile, salariaţii şi populaţia neîncadrată` în muncă au obligaţia legală de a participa la activităţile de pregătire pentru însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor necesare protecţiei şi să participe efectiv la acţiuni de intervenţie O comunitate supusă riscului unui dezastru nu va fi pregătită să îl înfrunte dacă publicul larg nu este pregătit. Pierderi de vieţi şi daune provocate proprietăţii au fost datorate ignoranţei şi lipsei de cunoaştere, a deprinderilor şi de pregătire pre-dezastru.” a declarat lt. colonel Radu ŢIPIŞCĂ, şef comp. în cadrul inspecţiei judeţene din ISU Botoşani. (DorohoiNews.ro)

 

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web